Skip to main content

Επική πρόκριση στην παράταση για Παρί Σεν Ζερμέν (video)

Αν και αγωνιζόταν από το 32’ με παίκτη λιγότερο η Παρί Σεν Ζερμέν έκαμψε την αντίσταση της Τσέλσι, παίρνοντας μία ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.
Σε μία από τις κορυφαίες αναμετρήσεις των τελευταίων ετών η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League σε βάρος της Τσέλσι, παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές από το 32'! 
 
Πιο συγκεκριμένα οι πρωταθλητές Γαλλίας αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην παράταση (1-1 η κανονική διάρκεια), πετώντας στο …καναβάτσο το συγκρότημα του Ζοζέ Μουρίνιο. Θυμίζουμε πως η πρώτη αναμέτρηση στο Παρίσι είχε ολοκληρωθεί ισόπαλη 1-1. 
 
Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας στην αναμέτρηση του «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Ιμπραχίμοβιτς έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Όσκαρ, με τον διαιτητή Κάιπερς να του δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα, σε μία υπερβολική απόφαση. 
 
Το σκορ άνοιξε εννέα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90’ ο Κέιχιλ με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Νταβίντ Λουίζ να στέλνει την αναμέτρηση στην παράταση με τη δυνατή κεφαλιά του πέντε λεπτά αργότερα. 
 
Στο 96’ ο Αζάρ ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει, στην οποία υπέπεσε ο Τιάγκο Σίλβα ο οποίος έκανε χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή. 
 
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ο παραπάνω ποδοσφαιριστής, δίνοντας στην ομάδα του μία ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 
 
Οι συνθέσεις:
 
ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς (84' Ζουμά), Φάμπρεγκας, Ραμίρες (901 Ντρογκμπά), Οσκάρ (46' Ουίλιαν), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα
 
ΠΑΡΙ: Σίριγκου, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (82' Ραμπιό), Ματουιντί (81' Λαβέτσι), Καβάνι, Παστόρε, Ιμπραχίμοβιτς
 

ZENITH