Skip to main content

Επικοινωνία Δρούτσα- Νταβούτογλου για τη μολότοφ στο τουρκικο Προξενείο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ο αναπλ. υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας,για το επεισόδιο με τη ρίψη μολότοφ στο τουρκικό Προξενείου στη Θεσσαλονί
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, εξαιτίας του επεισοδίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα με τη ρίψη βόμβας μολότοφ στην περίφραξη του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Δρούτσας, αφού ενημέρωσε τον κ. Νταβούτογλου για το συμβάν, του εξέφρασε τη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης. Συγχρόνως, τον ενημέρωσε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξιχνίαση του περιστατικού και τη σύλληψη των δραστών. Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός  ευχαρίστησε για την άμεση αντίδραση των ελληνικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 4 τα ξημερώματα τρία άγνωστα άτομα πλησίασαν το τουρκικό Προξενείο, εξύβρισαν τους φύλακες και κατά την αποχώρησή τους πέταξαν μια βόμβα μολότωφ στο μαντρότοιχο. Προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά, η οποία κατασβέστηκε άμεσα.  

ZENITH