Skip to main content

Επιμένει ο Λοβέρδος για το μαχαίρι στις αυξήσεις

Απολύτως συνταγματική η νομοθετική πρωτοβουλία, λέει ο Α. Λοβέρδος. Για πραξικόπημα μιλούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στα ύψη η αντιπαράθεση με φόντο την προαναγγελία της νομοθετικής παρέμβασης από τον Υπουργό Εργασίας για την κατάργηση των -εκτός μνημονίου- αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα μέσω διαιτησίας.

Σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος υπερασπίστηκε τη νομοθετική παρέμβαση, η οποία, όπως υποστήριξε, είναι απολύτως συνταγματική, επικαλούμενος για μία ακόμη φορά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν προ ημερών η ΓΣΕΕ με τους εργοδότες. Χαρακτήρισε εθνική την προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να περιφρουρήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με τους δανειστές της.

Την ίδια ώρα, άναψαν τα αίματα στη Βουλή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε ως «πραξικόπημα ελέω τρόικας» την απόφαση της κυβέρνησης. Από τη Νέα Δημοκρατία δεν λείπει η αιδώς, του απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλουν το Μνημόνιο αυτοί που το δημιούργησαν».

Για μία ακόμη πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Για αντισυνταγματικό και αντιδραστικό μέτρο σε βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ZENITH