Skip to main content

Επιμένει ο Παπαγεωργόπουλος για τον ανδριάντα

Το αρχικό σχέδιο του αρχιτέκτονα Εμπράρ για τον άξονα της Αριστοτέλους, που προέβλεπε την τοποθέτηση αγάλματος, στη μέση της πλατείας, ύψους 15 μ., παρουσίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Το θέμα του ανδριάντα του Κ. Καραμανλή επανήλθε για ακόμη μια φορά στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του δήμαρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος υπεραμύνθηκε της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κ. Καραμανλή στον άξονα της οδού Αριστοτέλους.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος παρέθεσε το αρχικό σχέδιο του αρχιτέκτονα Εμπράργια τον άξονα της Αριστοτέλους που προέβλεπε την τοποθέτηση αγάλματος,στη μέση της πλατείας, ύψους 15 μ.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι το παραπάνω σχέδιο απαντάει στις αιτιάσεις αρχιτεκτόνων κι άλλων ειδικών, που υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση του ανδριάντα στην πλατεία θα αποτελέσει αντιαισθητικό θέαμα.

«Ύστερα από την γνωστή παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου, θα περιμένουμε τις εκ νέου αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων, προκειμένου κι εμείς να καθορίσουμε τη στάση μας. Απλά θέλω να υπογραμμίσω ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων πριν από ένα χρόνο είχε ταχθεί ομόφωνα υπέρ της τοποθέτησης του αγάλματος στο χώρο που προέβλεπε η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου» ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Παράλληλα, τις αποφάσεις για τον ανδριάντα σχολίασε και αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, βουλευτής β΄Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος έκανε λόγο για «μικροκομματικές επιδιώξεις». «Η νεότερη ιστορία της Θεσσαλονίκης είναι συνυφασμένη με την προσωπικότητα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η πόλη οφείλει να αναγνωρίσει την αγάπη και την προσφορά του κορυφαίου αυτού πολιτικού. Η τοποθέτηση του ανδριάντα του σε ένα κεντρικό σημείο, όπως η πλατεία Αριστοτέλους, αποτελεί πράξη ευθύνης απέναντι στην ιστορία και σε αυτή δεν χωρούν από κανέναν μικροκομματικές ή προσωπικές, επιδιώξεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο αν. τομεάρχης της ΝΔ.

ZENITH