Skip to main content

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Love Parade στη Γερμανία

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 21 θύματα του Love Parade τελέσθηκε σήμερα στην πόλη Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, στην οποία παρευρέθησαν η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ, μέλη της κυβ
Επιμνημόσυνη δέηση για τα 21 θύματα του Love Parade τελέσθηκε σήμερα στην πόλη Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, στην οποία παρευρέθησαν η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ, μέλη της κυβέρνησης, συγγενείς των θυμάτων και διασώστες.

«Η παρέλαση της αγάπης μετατράπηκε σε ένα χορό θανάτου», είπε ο Νικολάους Σνάιντερ, προκαθήμενος της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας απευθυνόμενος στα 550 άτομα που είχαν συρρεύσει σε εκκλησία του Ντούισμπουργκ για την επιμνημόσυνη δέηση, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τέσσερα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα.

Εικοσιένα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 500 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν σε σήραγγα κοντά στον τόπο του φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής το περασμένο Σάββατο.

Η Μέρκελ που βρισκόταν σε διακοπές πήγε στο Ντούισμπουργκ για να παρευρεθεί στην επιμνημόσυνη δέηση, αλλά οι κατηγορίες που δέχεται ο δήμαρχος Άντολφ Ζάουερλαντ είναι τόσο έντονες που τον εμπόδισαν να παραστεί.

Ο δήμαρχος του Ντούισμπουργκ υποστηρίζει ότι δεν έχει ευθύνη και ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Μέρκελ και Βουλφ κατέθεσαν στεφάνια στην είσοδο της σήραγγας.

ZENITH