Skip to main content

Επιπλέον μείωση δαπανών ζητάει η Κομισιόν

Στην επιπλέον μείωση των δαπανών της κατά 4 δισ. ευρώ μέσα στο 2010 θα πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην επιπλέον μείωση των δαπανών της κατά 4 δισ. ευρώ μέσα στο 2010 θα πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αντισταθμίσει τα χαμηλά έσοδα και τις αποκλίσεις που παρατηρούνται στις δαπάνες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, μεταδίδει το Reuters.

«Τα δημοσιονομικά μέτρα που υιοθέτησε η Ελλάδα φαίνονται μέχρι στιγμής επαρκή για την επίτευξη των στόχων μείωσης του ελλείμματος, με την προϋπόθεση ότι ο έλεγχος των εξόδων παραμένει πολύ αυστηρός, οδηγώντας σε εξοικονόμηση επιπλέον 4 δισ. ευρώ έναντι της προβλεπόμενης μείωσης για να αντισταθμιστούν η συρρίκνωση των εσόδων και οι αποκλίσεις από τις δαπάνες σε άλλους κυβερνητικούς τομείς», τονίζει η Επιτροπή.

Να σημειωθεί πως στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι μείωση των δαπανών κατά 5,3% στα 77,073 δισ. ευρώ το 2010, από 81,39 δισ. ευρώ το 2009, ενώ αναμένει έσοδα ύψους 58,382 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η έντονη ύφεση στο β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους απαιτεί τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, σύμφωνα με την Επιτροπή.

ZENITH