Skip to main content

Επιπόλαιες οι ρυθμίσεις στο εργασιακό κατά το ΕΒΕΑ

Περίπλοκες οι ρυθμίσεις που προωθεί στα εργασιακά η κυβέρνηση και δεν έχουν επεξεργαστεί όσο θα έπρεπε, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Είναι θετικό που η κυβέρνηση αποφάσισε να ταράξει τα νερά, αλλά οι ρυθμίσεις που προωθεί είναι περίπλοκες και δεν έχουν επεξεργαστεί όσο θα έπρεπε, ώστε να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εργασιακό.

«Η εξυγίανση του ισχύοντος νοσηρού εργασιακού καθεστώτος, που αποτελούσε τροχοπέδη για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ήταν από τα πάγια αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε, το ΕΒΕΑ προτείνει να υπάρχει ένα μικρό χρονικό διάστημα ενός – δύο μηνών προειδοποίησης για απολύσεις, που δε θα επηρεάζει, όμως το ύψος των αποζημιώσεων. «Όσον αφορά αυτό καθαυτό το ύψος, θα μπορούσε να είναι στο μέσο όρο των ισχυόντων σήμερα αποζημιώσεων με ή χωρίς προειδοποίηση», ανέφερε.

Παράλληλα χαρακτήρισε θετικές τις ρυθμίσεις για συνεισφορά ενός ευρωπαϊκού ταμείου και του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση του εισοδήματος των νέων έως 25 ετών, όπως και τις διατάξεις για την αυτασφάλιση των εργαζομένων άνω των 55 ετών.

«Εν κατακλείδι, χρειαζόμαστε ένα εργασιακό καθεστώς ξεκάθαρο, δίκαιο και ανταγωνιστικό που δεν θα ευνοεί ούτε θα αδικεί κανέναν και θα είναι προσαρμοσμένο στις σημερινές ανάγκες», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

ZENITH