Skip to main content

Επίσκεψη Βουλγάρων στη Δράμα για το Leader

Τεχνογνωσία κι εμπειρίες από την εφαρμογή του προγράμματος Leader στη Δράμα προσπαθεί να …κλέψει 12μελής βουλγαρική αντιπροσωπεία.
Η βουλγαρική Ομάδα Τοπικής Δράσης “High Western Rodopi”, που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα Leader στις περιοχές του Δεσπάτη (παραπόταμος του Νέστου) και του Borino -οροσειρά Ροδόπης- Βουλγαρίας, συλλέγει το διήμερο  10 και 11 Ιουνίου τεχνογνωσία κι εμπειρίες από την αντίστοιχη εφαρμογή του προγράμματος στη Δράμα.

Δωδεκαμελής αντιπροσωπεία της Ομάδας επισκέπτεται το νομό Δράμας κι έχει επαφές με εκπροσώπους φορέων, αλλά και Δραμινούς επιχειρηματίες με εμπειρίες στο Leader.

Σήμερα το πρωί οι Βούλγαροι επισκέφθηκαν το νομάρχη Δράμας, Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη και είχαν συνάντηση γνωριμίας μαζί του, ενώ ακολούθως ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δράμας, Μανόλης Χατζόπουλος κι ο Συντονιστής Προγραμμάτων Leader, Νίκος Θωμαϊδης τούς ενημέρωσαν διεξοδικά για την εφαρμογή του Leader, στην αίθουσα «Α. Παπανδρέου» της νομαρχίας.

Κατά την αυριανή (δεύτερη) μέρα παραμονής της βουλγαρικής αντιπροσωπείας, τα μέλη της θα επισκεφθούν επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί με προγράμματα Leader στο νομό Δράμας (ειδικότερα σε Προσοτσάνη και Παρανέστι), ενώ θα ξεναγηθούν  και σε τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

ZENITH