Skip to main content

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Καβάλα το 2011

Τον Μάιο του 2011 θα επισκεφθεί επίσημα την Καβάλα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, που έκανε δεκτή την πρόσκληση που του μετέφερε στο Φανάρι πολυμελής αντιπροσωπεία των Αρχών του νομού Καβά
Γύρω στις 20 Μαΐου του επόμενου χρόνου (2011) θα επισκεφθεί επίσημα την Καβάλα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, αποδεχόμενος την πρόσκληση που του μετέφερε στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο.
Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη λύπη του που το βεβαρημένο πρόγραμμά του δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό της επίσκεψής του στην Καβάλα σε νωρίτερο χρόνο και υποσχέθηκε να βρεθεί στην Καβάλα γύρω στις 20 Μαΐου του 2011, ημερομηνία εορτασμού της μνήμης της Λυδίας της Φιλιππησίας –της πρώτης Χριστιανής στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που βαφτίσθηκε από τον Απόστολο Παύλο στους Φιλίππους.
Κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη προγραμματίζεται να γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια του Συνεδριακού Κέντρου της Μητρόπολης, που έχει ολοκληρωθεί από το 2008 στο χώρο του Βαπτιστηρίου της Λυδίας, στο δήμο Φιλίππων.
Την αντιπροσωπεία του νομού Καβάλας, που μετέφερε την πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη, αποτέλεσαν –πλην του Μητροπολίτη κ. Προκοπίου- ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης Κωνσταντίνος Τάτσης, ο Νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο Δήμαρχος Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, ο τ. υπουργός Γιώργος Καλαντζής κι άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης του ν. Καβάλας.

ZENITH