Skip to main content

Επίσκεψη Ουγγρίνη στον «Φάρο» στον Δενδροπόταμο

Τον «Φάρο» και τον πατέρα Αθηναγόρα στον Δενδροπόταμο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Φάνης Ουγγρίνης.

Τον «Φάρο» και τον πατέρα Αθηναγόρα στον Δενδροπόταμο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι Φάνης Ουγγρίνης.

Στο κέντρο προστασίας ανηλίκων της ιεράς μητροπόλεως Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, τα τελευταία οχτώ χρόνια, ένας μπαλαμός ανάμεσα σε 4.000 Ρομά, ο πατήρ Αθηναγόρας, βάλθηκε να αλλάξει το ρου της ζωής των τσιγγανόπουλων. Ο Φάνης Ουγγρίνης βρέθηκε σ αυτή τη ζεστή αγκαλιά που τους χωρά όλους.

«Το Ποτάμι θέλει να μεγαλώσει αυτή και κάθε άλλη αγκαλιά που προσφέρει θαλπωρή σε φτωχούς, Ρομά και μετανάστες. Θέλει να νοιώθουν όλοι "παιδιά ενός ανώτερου Θεού". Θέλει να στηριχτούν δημόσιες και ιδιωτικές δομές σαν το "Φάρο". Η επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος  σε όλες τις πραγματικά φτωχές οικογένειες είναι προτεραιότητα μας. Επιδιώκουμε δικαίωμα στη μόρφωση και στη δημόσια δωρεάν παιδεία. Προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδας, πρότυπα σχολεία στις γειτονιές και την περιφέρεια της χώρας. Είμαστε αποφασισμένοι οι γειτονιές μας να είναι ασφαλείς με πεζές περιπολίες και όχι με φρουρούς μόνο στα σπίτια των πολιτικών. Γι αυτά θα συγκρουστούμε και δε θα κάνουμε πίσω. Κι αυτά μπορούν να τα κάνουν πράξη μόνο οι άξιοι και ικανοί που βρίσκονται μακριά από τους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς της συναλλαγής και των ρουσφετιών. "Φάροι" της εκκλησιας, "φάροι" της ανθρωπιάς, "φάροι" του δημόσιου βίου» τόνισε ο κ. Ουγγρίνης.

 

ZENITH