Skip to main content

Επίσκεψη Σπ. Βούγια στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών πραγματοποίησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας.
Επίσκεψη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών πραγματοποίησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας. Το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η διαχείριση του προβλήματος της μετανάστευσης

Ο κ. Βούγιας ανέφερε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει αναλάβει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης και γι΄ αυτό χρειάζεται υποστήριξη και από τα άλλα συναρμόδια υπουργεία.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της χορήγησης ασύλου, εκτός από το ζήτημα της αποκέντρωσης, επεσήμανε ότι στόχος είναι να μεταφερθεί ως αρμοδιότητα σε άλλο υπουργείο.

Μέχρι να γίνει όμως αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να βελτιωθεί άμεσα το υπάρχον νομικό πλαίσιο, ώστε να επισπευσθούν οι εργασίες των επιτροπών με τη συμμετοχή και αναπληρωματικών μελών και να εξυπηρετούνται καλύτερα και ταχύτερα οι αιτούντες άσυλο.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθεί σταδιακά το απαράδεκτο φαινόμενο της ταλαιπωρίας εκατοντάδων αλλοδαπών κάθε εβδομάδα στην είσοδο της Διεύθυνσης, τόνισε.

Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ συμμετέχει με ρόλο παρατηρητή στις επιτροπές ασύλου, ενώ Μ. Κ. Ο. συμβάλουν ενεργά στην ορθότερη λειτουργία της Διεύθυνσης σε θέματα πρόνοιας και περίθαλψης των αλλοδαπών.

Αναφερόμενος στις συνθήκες που συνάντησε στους ειδικούς χώρους προσωρινής κράτησης αλλοδαπών, σημείωσε πως πρέπει να γίνουν καλύτερες, δεσμευόμενος ότι θα λειτουργήσουν ειδικοί χώροι σίτισης και αναψυχής που τώρα βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Επιπλέον, ενημερώθηκε για το έργο της δίωξης λαθροδιακινητών, το οποίο επεσήμανε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

ZENITH