Skip to main content

Επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον «Ευαγγελισμό»

Το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη», Κωνσταντίνο Δήμτσα.
Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη», Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Τον αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υφυπουργός, Φώφη Γεννηματά, και τα μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις καθημερινές προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες ασθενείς, που επισκέπτονται το νοσοκομείο.

Αμέσως μετά, ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων και ειδικότερα τους ασθενείς του ιού AIDS, με τους οποίους είχε ιδιαίτερη συνομιλία, καθώς και την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε την προσπάθεια των γιατρών, του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του νοσηλευτηρίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ενώ η ιατρική επιστήμη επεμβαίνει και θεραπεύει σωματικά και υλικά τον άνθρωπο, η παρουσία της Εκκλησίας στο κρεβάτι του πόνου έχει ως σκοπό να ενισχύσει την ψυχική ανάταση των ασθενών και να τους μεταφέρει την ευλογία του Θεού, ο οποίος έχει και τον τελικό λόγο για την αποκατάστασή του όλου ανθρώπου».

ZENITH