Skip to main content

Επίσκεψη Τσίπρα στην Κύπρο

Το πρώτο ταξίδι του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί στην Κύπρο ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών το Κυπριακό και η κατάσταση της οικονομίας

Το πρώτο ταξίδι του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί στην Κύπρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα τον υποδεχτεί στο προεδρικό μέγαρο όπου οι δύο άνδρες θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες και αλλά και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα. Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.

ZENITH