Skip to main content

Επίσπευση των αδειών για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Την επίσπευση της διαδικασίας χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τους ΟΤΑ ζητεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Την επίσπευση της διαδικασίας χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τους ΟΤΑ και τη μείωση του αριθμού των απαιτούμενων δικαιολογητικών ζητεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης με επιστολή του προς την υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με κοινοποίηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη.

Ο νομάρχης επισημαίνει ότι, παρά την ισχύ του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ο μεγάλος αριθμός και ο τύπος των υπόψη απαιτούμενων δικαιολογητικών καθιστά την ίδρυση και τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ιδιαίτερα επίπονη, χρονοβόρα και οικονομικά δυσβάστακτη για οποιαδήποτε επαγγελματική πρωτοβουλία, ειδικά στους νέους επαγγελματίες». Ζητά, εξάλλου, τη διευκόλυνση των διαδικασιών, ώστε να μην καθίστανται πλέον εμπόδιο για τους επαγγελματίες, ειδικά στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

ZENITH