Skip to main content

Επιστολή ΕΒΕΘ για επιθέσεις διαδηλωτών σε κοσμηματοπωλεία

Την ανάγκη προστασίας από τις επιθέσεις διαδηλωτών σε καταστήματα του κέντρου της πόλης ζητά από την Πολιτεία η διοίκηση του ΕΒΕΘ με επιστολή της προς τους υπουργούς Γ. Πανούση και N. Παρασκευόπουλο.

Την ανάγκη προστασίας των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης από τις επιθέσεις διαδηλωτών σε καταστήματα του κέντρου της πόλης ζητά από την Πολιτεία η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Nίκο Παρασκευόπουλο. Αφορμή ήταν οι πρόσφατες επιθέσεις διαδηλωτών σε κοσμηματοπωλεία του κέντρου, γεγονός που γνωστοποιήθηκε στο ΕΒΕΘ και με έγγραφο του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΕΒΕΘ, τα βίαια επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για το θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στο κέντρο της πόλης γεγονός που αναδεικνύει «το μείζον ζήτημα του ελλείμματος ασφάλειας που έχει επανειλημμένως διαπιστωθεί, και απειλεί σοβαρά, όχι μόνο την επιχειρηματική ζωή της Θεσσαλονίκης, αλλά δυστυχώς την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών της».

Και η επιστολή καταλήγει: «Είναι σφόδρα πιθανολογούμενο ότι τέτοιες απρόκλητες επιθέσεις θα επιχειρηθούν και στο μέλλον από παρόμοιες ομάδες ατόμων. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή τους χωρίς να πλήττεται το ιερό δικαίωμα των συμπολιτών μας να εκφράζουν δημόσια, και με ειρηνικό τρόπο τις απόψεις τους. Οι επιχειρηματίες της πολύπαθης Θεσσαλονίκης προσδοκούν να απολαμβάνουν το αυτονόητο δικαίωμα, της προστασίας της Πολιτείας, όταν κινητοποιήσεις όπως αυτή του περασμένου Σαββάτου οδηγούν σε βίαια επεισόδια».

ZENITH