Skip to main content

Επιστολή - φωτιά της Κομισιόν για το ασφαλιστικό

Ζητά εφαρμογή των αλλαγών από το 2015, ανεβάζει τον πήχη για τη σύνταξη στα 40 και κόβει όλα τα «παράθυρα» για την ενοποίηση των Ταμείων.
Επιστολή στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την οποία ζητείται η αυστηρότερη δυνατή εφαρμογή των προβλεπομένων στο Μνημόνιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας απέστειλε η Κομισιόν και το ΔΝΤ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το σχετικό κείμενο «διατάσσεται» η Ελλάδα να εφαρμόσει η χώρα το πλήρως αναθεωρημένο ασφαλιστικό από το 2015 κι όχι από το 2019 όπως ζήτησε η κυβέρνηση. Επίσης, «διατάσσεται» το υπουργείο να επιβάλλει την 40ετία ως χρόνο απόσυρσης στη σύνταξη, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έδινε μια μάχη οπισθοφυλακής για να εξασφαλίσει τα 37 ή τα 38 χρόνια. Η ίδια επιστολή, η οποία θεωρείται και είναι κόλαφος για τις επιδιώξεις του οικονομικού επιτελείου, αναφέρει ότι τα ταμεία στην Ελλάδα μετά την ενοποίηση θα πρέπει να είναι 3, χωρίς να υπάρχει η πρόβλεψη για οποιαδήποτε εξαίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει, με το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα, να εξασφαλίσει κάποια «παράθυρα» για ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους, τα οποία, τώρα, κλείνουν κι αυτά ερμητικά. Το υπουργείο Εργασίας επιλέγει τώρα την τακτική να δώσει στη δημοσιότητα το κείμενο της επιστολής, προκειμένου να αποδείξει ότι εξαναγκάζεται να προχωρήσει στα αυστηρά μέτρα που έπονται, παρά τη θέλησή του και τις αρχικές του επιδιώξεις.

ZENITH