Skip to main content

Επιστολή - μυστήριο για τη βόμβα στο γραφείο του Xρυσοχοΐδη

Μυστηριώδης επιστολή-προκήρυξη έφθασε στα γραφεία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», με την οποία ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση στο γραφείο του Μ. Χρυσοχο
Μυστηριώδης επιστολή-προκήρυξη έφθασε στα γραφεία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», με την οποία αναλαμβάνεται η ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη που στοίχισε τη ζωή του στενού του συνεργάτη Γ.Βασιλάκη.

Στην επιστολή δεν αναγράφεται το όνομα της οργάνωσης, καθώς κλείνει με τη φράση «η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το όνομα του αποστολέα της επιστολής είναι «Θανάσης Κλάρας» (πραγματικό όνομα του Άρη Βελουχιώτη), ενώ ως διεύθυνση κατοικίας  αναγράφεται «Αγωνιστών 40, Αθήνα» και πάνω στο φάκελο υπάρχει εκτυπωμένο ένα κόκκινο αστέρι.

Στην τετρασέλιδη επιστολή αναφέρεται το επιχειρησιακό σκέλος της αποστολής της βόμβας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς επίσης επιχειρείται ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, ενώ διατυπώνονται απειλές προς τους εκπροσώπους του πολιτικού, οικονομικού συστήματος και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ωστόσο, η η αντιτρομοκρατική δείχνει επιφυλακτική, καθώς διαπιστώνει σοβαρές διαφορές ως προς τη συνδεσμολογία. Συγκεκριμένα, άλλα υπολείμματα βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης και διαφορετική συνδεσμολογία περιγράφει ο συγγραφέας της επιστολής.

ZENITH