Skip to main content

Επιστολή Ψωμιάδη στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ζητεί παρέμβαση για τα προβλήματα λόγω του νέου νόμου για τις ημερήσιες αποζημιώσεις των γεωτεχνικών στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
Την παρέμβαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, ζητεί με επιστολή του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης για τα προβλήματα που δημιουργεί ο νέος νόμος για τις ημερήσιες αποζημιώσεις των γεωτεχνικών στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Ο νομάρχης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι οι τροποποιήσεις του νόμου που αφορούν στις εκτός έδρας και στις ημερήσιες αποζημιώσεις των γεωτεχνικών «καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία της Υπηρεσίας μας, γιατί όλα τα προγράμματα που υλοποιούμε... απαιτούν σε σχεδόν καθημερινή βάση τους γεωπόνους και τους κτηνιάτρους να μετακινούνται εκτός έδρας και γι’ αυτό οι 120 ημέρες που ίσχυαν με τον προηγούμενο νόμο, με τη δυνατότητα υπέρβασης κατά 60 ημέρες, πολλές φορές δεν επαρκούν για ορισμένα τμήματα».

Ο νομάρχης ζητά την παρέμβαση της υπουργού «προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότερη λειτουργία των υπηρεσιών μας, πριν ο αγροτικός κόσμος υποστεί περαιτέρω ζημίες».

ZENITH