Skip to main content

Επιστρέφουν οι επιστρατευμένοι οδηγοί της Θεσσαλονίκης

Με προβλήματα συνεχίζεται σήμερα η επίδοση των φύλλων πορείας στους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, πολλοί από όσους παρέλαβαν τα φύλλα επίταξης αποφασίζουν να επιστρέψο
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Σιγά-σιγά φαίνεται πως επιστρέφουν στην εργασία τους πολλοί απεργοί, οι οποίοι έχουν παραλάβει τα φύλλα πορείας, αν και η επίδοσή τους πραγματοποιείται μετ΄ εμποδίων στους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί από το πρωί έχουν επιδώσει τουλάχιστον 75 φύλλα επίταξης, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να επιδοθούν και άλλα 100.

Στη γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης τα πρώτα φύλλα πορείας έφτασαν από τη νομαρχία με 36 ώρες καθυστέρηση.

Όπως ανέφερε ο συντονιστής της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, το μεσημέρι η γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης παρέλαβε 50 επιπλέον φύλλα πορείας τα οποία και είναι έτοιμη να επιδώσει στους απεργούς, ενώ το απόγευμα θα έχουν εκδοθεί ακόμη 50 τα οποία θα αποσταλούν άμεσα στην αστυνομία.

«Ήδη έχουν επιδοθεί 75 φύλλα πορείας και αναμένεται να επιδοθούν ακόμη 100 μέχρι το απόγευμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμασλής και σημείωσε ότι από την πλευρά της η αστυνομία αντιμετωπίζει προβλήματα με την επίδοση των χαρτιών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν από την οικία τους.

«Όταν δεν είναι δυνατόν να βρεθούν οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων ή των φορτηγών, γίνεται θυροκόλληση των φύλλων επίταξης από την αστυνομία», σημειώνει ο κ. Τσαμασλής.

Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων Μακεδονίας-Θράκης «Φίλιππος», Γιάννη Γιαβρίδη, πολλοί είναι αυτοί που επέστρεψαν στη δουλειά τους μετά την επίδοση των φύλλων πορείας.

Ωστόσο, οι περισσότεροι μένουν αμετακίνητοι και συνεχίζουν την απεργία εν αναμονή και της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων ΔΧ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

ZENITH