Skip to main content

Επιστροφή Φιντέλ Κάστρο στο κοινοβούλιο

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από το πολιτικό σκηνικό ο Φιντέλ Κάστρο παρακολούθησε σήμερα την πρώτη του συνεδρίαση στο κουβανικό κοινοβούλιο.
Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από το πολιτικό σκηνικό ο Φιντέλ Κάστρο παρακολούθησε σήμερα την πρώτη του συνεδρίαση στο κουβανικό κοινοβούλιο.

Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας έγινε δεκτός με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και κραυγές κατά την είσοδό του στην Εθνοσυνέλευση. Ήταν η πρώτη φορά που ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, συμμετείχε σε μία δημόσια κυβερνητική συνάντηση από το 2006, όταν αρρώστησε και υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο έντερο.

Ο Κάστρο παρακολουθούσε μία ειδική κοινοβουλευτική σύνοδο, την οποία ζήτησε προκειμένου να συζητήσει τις προειδοποιήσεις του ότι ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου, λόγω των κινήσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν. Ο Κάστρο ανέγνωσε μία έτοιμη από πριν δήλωση, στην οποία ανέφερε πως η πυρηνική αντιπαράθεση μπορεί να ξεσπάσει αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διατάξει επίθεση στο Ιράν, εφόσον η Τεχεράνη αντισταθεί στις προσπάθειες των ΗΠΑ και του Ισραήλ να επιβάλουν διεθνείς κυρώσεις εναντίον της για τις πυρηνικές δραστηριότητές της.

Ο Κάστρο αναφέρθηκε επίσης στην περίπτωση ενός από τους πέντε καταδικασθέντες κουβανούς κατασκόπους που βρίσκονται στις φυλακές των ΗΠΑ, τον Χεράρντο Χερνάντες, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα επιτραπεί στη σύζυγό του να τον επισκεφθεί ή ακόμη πως θα αφεθεί ελεύθερος.

ZENITH