Skip to main content

Επιστροφή ΦΠΑ από τον επόμενο μήνα!

Κι ένα ευχάριστο νέο για τις επιχειρήσεις. Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει κανονικά η ροή της επιστροφής του ΦΠΑ, μετά από ένα πάγωμα που διήρκ
Και ένα ευχάριστο νέο για τις επιχειρήσεις. Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει κανονικά η ροή της επιστροφής του ΦΠΑ, μετά από ένα πάγωμα που διήρκεσε πάνω από τρεις μήνες.

Υποτίθεται ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο, οι αρμόδιες υπηρεσίες ήθελαν να κάνουν ενδελεχέστερους ελέγχους σχετικά με τους πραγματικούς δικαιούχους των επιστροφών, όμως αποτελεί κοινό μυστικό ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο το δημόσιο προχώρησε σε μια ελεγχόμενη παύση πληρωμών, για να συγκεντρώσει ρευστότητα και να αντεπεξέλθει στις δικές του, ανελαστικές, ανάγκες.

Εννοείται ότι όλες οι επιχειρήσεις - εξαγωγικές κι όχι μόνο - περιμένουν πώς και πώς αυτήν την εξέλιξη, προκειμένου να ανασάνουν, αν και μέχρι να δουν το χρώμα του χρήματος δύσκολα από εδώ και στο εξής θα πιστεύουν σε οτιδήποτε.

ZENITH