Skip to main content

Επιστροφή κεφαλαίου 0,05 ευρώ από την Κυριακίδης

Η εταιρία έχει εξασφαλίσει project στο εξωτερικό σε Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στις πρώην δημοκρατίες της ΕΣΣΔ, που της εξασφαλίζουν παραγγελίες για φέτος και την επόμενη χρήση.
Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της FHL Κυριακίδης κατά 1.238.600 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά ποσό 0,05 ευρώ και την επιστροφή στους μετόχους του ποσού της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FHL Κυριακίδης, η εταιρία δίνει προτεραιότητα στην εξασφάλιση όσον το δυνατόν μεγαλύτερης ρευστότητας με δεδομένη τη δυστοκία που επιδεικνύουν οι τράπεζες στη χρηματοδότηση των εταιριών και την απόφαση του κράτους να μην καταβάλει την επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις. Η FHL Kυριακίδης έχει να λαμβάνει από επιστροφή ΦΠΑ 1 εκατ. ευρώ από το κράτος. Όπερ σημαίνει ότι οι επιχειρηματικές κινήσεις της πλέον θα είναι πολύ συντηρητικές, όπως εξήγησε για να διατηρεί η εταιρία υψηλή ρευστότητα.
 
Πάντως, η εταιρία δραστηριοποιείται δυναμικά, καθώς έχει εξασφαλίσει project στο εξωτερικό σε Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στις πρώην δημοκρατίες της ΕΣΣΔ, που της εξασφαλίζουν παραγγελίες για φέτος  και την επόμενη χρήση.

Ο κ. Κυριακίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία της συνεργασίας με τον όμιλο Μπιν Λάντεν, ο οποίος αγόρασε το 70% των μετοχών της εταιρείας του ομίλου Κυριακίδη, MGI FHL Marbles που έχει την έδρα της στη ΒΙΠΕ Δράμας και εκμεταλλεύεται ένα  λατομείο του ομίλου στη Θάσο. 

Εξάλλου, οι πωλήσεις της  FHL Κυριακίδης το α’ εξάμηνο του 2010 προβλέπεται ότι θα κινηθούν ανοδικά και θα φθάσουν στα 30 εκατ. ευρώ, έναντι 23,26εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ZENITH