Skip to main content

Επιστροφή του Ελβετού που κρατούταν στη Λιβύη

Ο Ελβετός επιχειρηματίας Μαξ Γκέλντι, που εκρατείτο στη Λιβύη για σχεδόν δύο χρόνια, θα επιστρέψει σήμερα στη χώρα του, ανακοίνωσε η Ελβετή ΥΠΕΞ Μισελίν Καλμί-Ρε.
Ο Ελβετός επιχειρηματίας Μαξ Γκέλντι, που εκρατείτο στη Λιβύη για σχεδόν δύο χρόνια, θα επιστρέψει σήμερα στη χώρα του, ανακοίνωσε η Ελβετή ΥΠΕΞ Μισελίν Καλμί-Ρε. «Ο Μαξ Γκέλντι θα αποχωρήσει σήμερα από τη χώρα. Ο Γκέλντι θα επιστρέψει στην Ελβετία και αυτό θα σημάνει την έναρξη της εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες», πρόσθεσε.

Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην Τρίπολη και ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για να συνοδεύσει τον Ελβετό επιχειρηματία στη χώρα του. Ο Γκέλντι θα παραδοθεί στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος θα τον συνοδεύσει, τόνισαν επίσημες πηγές στην Τρίπολη. Νωρίτερα είχε φθάσει στη λιβυκή πρωτεύουσα η Καλμί-Ρε και ο Ισπανός ομόλογός της Μιγέλ Άνχελ Μορατίνος για εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του.

Παράλληλα, η ελβετή ΥΠΕΞ εξέφρασε τη συγγνώμη της για τη δημοσίευση των φωτογραφιών του Χάνιμπαλ Καντάφι, γιου του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, μετά τη σύλληψή του στη Γενεύη τον Ιούλιο του 2008, επεισόδιο που σήμανε την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

ZENITH