Skip to main content

Επιτέλους άνοδος για το πετρέλαιο

Άνοδο σημειώνει σήμερα η τιμή του πετρελαίου, «ξεκολλώντας» από το χαμηλό 3 εβδομάδων και αντιστρέφοντας ένα αρνητικό κλίμα πέντε συναπτών πτωτικών συνεδριάσεων
Άνοδο σημειώνει σήμερα η τιμή του πετρελαίου, «ξεκολλώντας» από το χαμηλό 3 εβδομάδων και αντιστρέφοντας ένα αρνητικό κλίμα πέντε συναπτών πτωτικών συνεδριάσεων. Ο λόγος: εκτιμάται ότι ο «μαύρος χρυσός», αλλά και μια σειρά εμπορευμάτων έπιασαν πολύ χαμηλά επίπεδα και έχουν γίνει ιδιαιτέρως θελκτικά για τοποθετήσεις.

Θυμίζουμε ότι η τιμή του αργού κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τις 7 Μαΐου (και πιο συγκεκριμένα κατά 8,6%), φτάνοντας κοντά στα 72 δολάρια ανά βαρέλι - μια τιμή που θεωρήθηκε φτηνή από τους αναλυτές και τους επενδυτές, βάσει και των όσον συμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία.

«Οι προοπτικές για την ανάπτυξη σε παγκόσμια βάση δεν είναι βέβαια όσο ευοίωνες ήταν μερικούς μήνες νωρίτερα. Ωστόσο, τώρα θα δούμε στην αγορά τους μακροχρόνιους παίκτες, οι οποίοι βλέπουν την αποδυνάμωση της τιμής ως μια καλή ευκαιρία για να πάνε long στο πετρέλαιο», αναφέρει ο Τόμπι Χάσαλ, αναλυτής εμπορευμάτων για την CWA Global Markets.

Η πτώση της προηγούμενης εβδομάδας έφερε το δείκτη 14 ημερών του αργού κάτω από το όριο των τελευταίων 40 εβδομάδων για πρώτη φορά μετά τις 26 Μαΐου. Πρόκειται για ένα επίπεδο που, βάσει της τεχνικής ανάλυσης, είθισται να σηματοδοτεί μια άμεση αντίδραση τεχνικής φύσεως.

ZENITH