Skip to main content

Επιτέλους φως ξανά στην περιφερειακή οδό

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στον κυρίως άξονα. Ακολουθούν οι ανισόπεδοι κόμβοι και δρόμοι όπως του αεροδρομίου, της Μοναστηρίου, του Λαγκαδά και της Μουδανίων.

Αποκαταστάθηκε ο ηλεκτροφωτισμός στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στον κυρίως άξονα, καθώς τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας άλλαξαν όλα τα κατεστραμμένα φωτιστικά και τις κλεμμένες καλωδιώσεις.

Πλέον όλα τα καλώδια δεν είναι από χαλκό (τον οποίο έκλεβαν και πουλούσαν επιτήδειοι), αλλά από αλουμίνιο, το οποίο δεν έχει εμπορική αξία και οι υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών ευελπιστούν ότι οι κλοπές θα περιοριστούν σημαντικά.

Ο ηλεκτροφωτισμός πλέον έχει αποκατασταθεί σε όλο το τμήμα της περιφερειακής από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέχρι τον κόμβο του νοσοκομείου Άγιος Παύλος. Στο δυτικό κομμάτι παραμένει ο υπάρχων φωτισμός, καθώς εκτελούνται οι εργασίες για τους ανισόπεδους κόμβους από την «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού όμως γίνεται και σε άλλες μεγάλες οδικές αρτηρίες στο περιαστικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μόλις ανεβεί η θερμοκρασία θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στο δρόμο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Οι πρώτες αντικαταστάσεις φωτιστικών έχουν γίνει, όμως σταμάτησαν τις τελευταίες μέρες λόγω του ψύχους και θα συνεχιστούν αμέσως μετά την άνοδο της θερμοκρασίας.

Τα συνεργεία όμως θα ξαναμπούν και στην περιφερειακή οδό, αυτή τη φορά όχι στην κεντρική διαχωριστική νησίδα, αλλά στα σημεία διαπλατύνσεων, στους ανισόπεδους κόμβους, όπου θα τοποθετηθούν πλευρικά πρόσθετα φωτιστικά. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε όλους τους κόμβους (Κ5 ως Κ13).

Εργασίες ηλεκτροφωτισμού προγραμματίζονται να γίνουν επίσης στον οδικό άξονα της Μοναστηρίου από τα Διαβατά μέχρι την είσοδο στην Εγνατία οδό (Κ2), στην οδό Λαγκαδά μέχρι το ύψος του ΤΙΤΑΝ, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών μέχρι τον κόμβο Καρδίας – Τριλόφου και στους γύρω δρόμους από το δρόμο Φοίνικας – αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπως για παράδειγμα η Μαρίνου Αντύπα.

Οι εργασίες στο σύνολό τους αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο Μάρτιο.

ZENITH