Skip to main content

Επιτέλους μια καλή κουβέντα από Moody΄s

Την πρώτη θετική εκτίμησή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά από πολλούς μήνες, διατύπωσε ο διεθνής οίκος, εκτιμώντας ότι η σταθεροποίηση του ελληνικού χρέους μπορεί να συμβεί πριν το 2
Την πρώτη θετική εκτίμησή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά από πολλούς μήνες, διατύπωσε η Moody΄s, εκτιμώντας ότι η σταθεροποίηση του ελληνικού χρέους μπορεί να συμβεί πριν το 2013, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια άκρως ενθαρρυντική εξέλιξη, αφού η κυβέρνηση υπολογίζει να επιστρέψει στις αγορές από το 2011 και οι εκτιμήσεις των μεγάλων οίκων αξιολόγησης παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των επενδυτών και ως εκ τούτου στη διαμόρφωση των spraeds και των CDS.

Παράλληλα, ο οίκος αναφέρει πως η εστίαση της Ευρώπης στις περικοπές δαπανών είναι «ενθαρρυντική», ενώ εκτιμά πως η δημοσιονομική εξυγίανση μπορεί να είναι ένα θετικό στοιχείο για την ανάπτυξη. Ωστόσο, επισημαίνει πως η οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης αναμένεται να είναι χαμηλότερη σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, θέτοντας σε κίνδυνο τις αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών κρατών.

ZENITH