Skip to main content

Επιθέσεις ενόπλων σε λεωφορεία στη Νότια Αφρική

Τρεις συνολικά επιθέσεις εναντίον λεωφορείων σημειώθηκαν στο Σοβέτο, προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, τις τελευταίες ημέρες και ενώ η χώρα προετοιμάζεται για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε ένα
Τρεις συνολικά επιθέσεις εναντίον λεωφορείων σημειώθηκαν στο Σοβέτο, προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, τις τελευταίες ημέρες και ενώ η Νότια Αφρική προετοιμάζεται για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε ένα μήνα.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ της χώρας, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον δυο λεωφορείων που κινούνταν στο Σοβέτο, τραυματίζοντας οκτώ άτομα που επέβαιναν σε αυτά.

Παράλληλα, στο Ορλάντο, μια συνοικία στο Σοβέτο όπου συχνάζουν τουρίστες, άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον λεωφορείου τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε άλλο σημείο στο Σοβέτο, ένοπλοι που επέβαιναν σε ημιλεωφορείο-ταξί άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου τραυματίζοντας τον οδηγό του και τρεις επιβάτες.
   
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι διεξάγονται έρευνες για τις επιθέσεις, οι οποίες έχουν πιθανότατα στόχο να εκφοβίσουν τους πολίτες ώστε να μη χρησιμοποιούν τις νέες λεωφορειακές γραμμές, που επιδοτούνται από την κυβέρνηση.

Πάντως, οι ξένοι επισκέπτες που θα βρεθούν στη Νότια Αφρική το καλοκαίρι για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν στόχοι τέτοιων επιθέσεων, αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία τους παρέχουν ιδιωτικές μετακινήσεις.

ZENITH