Skip to main content

Επίθεση ενόπλων σε αμερικανικό προξενείο του Πακιστάν

Ενοπλοι, αγνώστου ταυτότητας, υποστηριζόμενοι από βομβιστές επιτέθηκαν σήμερα στο αμερικανικό προξενείο στην πόλη του Πεσαουάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Ενοπλοι, αγνώστου ταυτότητας, υποστηριζόμενοι από βομβιστές επιτέθηκαν σήμερα στο αμερικανικό προξενείο στην πόλη του Πεσαουάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν αυτόπτες μάρτυρες και η αστυνομία. Τουλάχιστον πέντε εκρήξεις ακούστηκαν από την περιοχή του προξενείου, το οποίο βρίσκεται κοντά σε στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα της επαρχίας των Βορειο-Δυτικών Συνόρων.

Περίπου 8 με 10 ένοπλοι συνεχίζουν να πυροβολούν εναντίον των μελών των δυνάμεων ασφαλείας ενώ σημειώνονται εκρήξεις σε μικρή απόσταση από τους επιτιθέμενους, μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γερμανικού Πρακτορείου από την περιοχή.
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Στρατιώτες προσπαθούν να προσεγγίσουν το κτίριο του προξενείου, το οποίο έχει υποστεί ζημιές τουλάχιστον από τη μια έκρηξη.

«Είδα ενόπλους να επιβαίνουν σε ένα αυτοκίνητο. Ορισμένοι από αυτές κρατούσαν εκτοξευτήρες οβίδων. Αρχικά πυροβόλησαν εναντίον της φρουράς ασφαλείας στο φυλάκιο κοντά στο προξενείο και στη συνέχεια το ανατίναξαν», δήλωσε ένας κάτοικος της επριοχής στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας με εκρηκτικά στο κτίριο που διεξάγεται η σύνοδος του πολιτικού κόμμματος ΑΡΝ στο βοριοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία και νοσοκομειακοί κύκλοι. Στην περιοχή αυτή ο κυβερνητικός στρατός μάχεται εναντίον των ταλιμπάν τους οποίους στηρίζει η Αλ Κάιντα, πρόσθεσε η αστυνομία.

ZENITH