Skip to main content

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για το ν/σ που αφορά την επιλογή προϊσταμένων στη δημόσια διοίκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο που απαιτείται ομοψυχία και εθνική συνεννόηση, η κυβέρνηση με επιλογές της θυμίζει «τις χειρότερες μορφές
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο που απαιτείται ομοψυχία και εθνική συνεννόηση, η κυβέρνηση με επιλογές της θυμίζει «τις χειρότερες μορφές του πασοκικού κομματισμού». Πρόσθεσε πως «μετά την επέλαση του κομματισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας η κυβέρνηση στρέφεται τώρα κατά των λειτουργών και στελεχών της δημόσιας διοίκησης που επέλεξαν να μην ανήκουν στις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η ΝΔ καταγγέλλει τη διαδικασία με την οποία η κυβέρνηση επιλέγει να φέρει στη Βουλή από σήμερα προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «με το οποίο επιχειρείται η πλήρης κομματική άλωση της δημόσιας διοίκησης».

Είναι απαράδεκτο, συνέχισε, μέσα σε πέντε μήνες το ΠΑΣΟΚ να κάνει κατάχρηση των οικείων διατάξεων του κανονισμού της Βουλής περί κατεπείγοντος χαρακτήρα νομοσχεδίων. Συμπλήρωσε δε πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα οδηγηθούμε σε πλήρη καταρράκωση κάθε έννοιας αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε λόγο να συντάξει ένα νομοσχέδιο, όπως αυτό που κατετέθη εσπευσμένα την περασμένη Παρασκευή από τον υπουργό των Εσωτερικών. Με τους ίδιους τόπους και με το ίδιο περιεχόμενο μπορούσε να επαναφέρει σε δράση το νομοσχέδιο το οποίο είχε καταθέσει λίγο μετά το 1981 ο Μένιος Κουτσόγιωργας με το οποίο το ΠΑΣΟΚ αποπειράθηκε και πέτυχε να αλώσει κομματικά την ελληνική δημόσια διοίκηση», τόνισε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι μετά τις συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τον Νικολά Σαρκοζί και την Άγκελα Μέρκελ, έγινε ξεκάθαρο ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ.

«Θέλουμε να χαιρετίσουμε ιδιαίτερα τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Είναι δηλώσεις που ενισχύουν τους δεσμούς πολιτικής συνοχής μεταξύ των χωρών-μελών της ευρωζώνης και δίνουν την απαραίτητη εικόνα αλληλεγγύης, την οποία δεν έχει ανάγκη μόνο η Ελλάδα, αλλά την έχουν ανάγκη όλοι», δήλωσε ο κ. Παπαγιωτόπουλος.

Επίσης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικές τις επισημάνσεις του κ. Σαρκοζί ότι από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η ΟΝΕ πρέπει να υπάρξουν θεσμοί για την προστασία του ευρώ απέναντι στις επιθέσεις κερδοσκόπων. Υπενθύμισε δε ότι πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς είχε επισημάνει ότι ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ θα δημιουργούσε ευρύτερα προβλήματα και αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που πήγε στις Βρυξέλλες και συναντήθηκε με τον κ. Μπαρόζο και τον κ. Μαρτένς. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί πάλι στις Βρυξέλλες στις 25 Μαρτίου για τη σύνοδο του ΕΛΚ, προκειμένου να προωθήσει τις θέσεις της χώρας μας, «για να βάλει πλάτη στην Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του κόμματος για δημοσιεύματα μερίδας του γερμανικού Τύπου που περιείχαν απαράδεκτους ισχυρισμούς για την Ελλάδα και ευχαρίστησε την ελληνική ομογένεια και τα φόρουμ που απάντησαν στα συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις των κ. κ. Σκανδαλίδη και Παπουτσή, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως «ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν έχει κατορθώσει να πείσει το ίδιο του το κόμμα για την αναγκαιότητα των σχετικών μέτρων και τη σκοπιμότητα εφαρμογής τους».

ZENITH