Skip to main content

Επίθεση Παπαρήγα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Την εκτίμησή της ότι η κρίση ήρθε ως αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων εξέφρασε από τη Λάρισα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
«Ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη και δεν έχει να πληρώσει τίποτε. Η επιχειρηματολογία τους είναι ψεύτικη 100%, ότι ο λαός πρέπει να υποστεί θυσίες για να πληρωθεί το μεγάλο χρέος και να δούμε άσπρη μέρα», υποστήριξε σήμερα, από τη Λάρισα, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην πόλη, η οποία περιελάμβανε και ανοιχτή ομιλία.

«Προσπαθούν να πείσουν ότι όπως εσύ χρωστάς στην τράπεζα έτσι και το κράτος χρωστάει στους πιστωτές του και πρέπει να πληρώσουμε όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αιτία της κρίσης δεν είναι το χρέος και το έλλειμμα, υποστήριξε. Η κρίση ήρθε ως αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, η ΝΔ και τα περισσότερα από τα άλλα κόμματα αντιστρέφουν το πρόβλημα.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν με τα δύο κόμματα εξουσίας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η κ. Παπαρήγα. «Εναλλάξ η ΝΔ άνοιγε τον τάφο και το ΠΑΣΟΚ έκανε το νεκροθάφτη των λαϊκών δικαιωμάτων αποτελειώνοντάς τα. Σε όποιες κατακτήσεις είχε ο λαός μεταπολιτευτικά, ακόμη και μεταπολεμικά, έχουν βάλει τον τίτλο «τέλος», είπε.

Η εκτίμηση του ΚΚΕ, συμπλήρωσε, είναι ότι «ο Μινώταυρος του χρέους δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με τίποτε, ότι το τάισμά του δεν θα έχει τελειωμό», γι’ αυτό κάλεσε το λαό και τους εργαζόμενους, όχι μόνο να μην πληρώσουν την κρίση, αλλά αντίθετα «να διεκδικήσουν αυξήσεις, να διεκδικήσουν έργα υποδομής, δραστική μείωση των φόρων αντί να πληρώσουν κι άλλους, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, να διατυπώσουν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που να πλήττουν τα συμφέροντα των υπεύθυνων για την κρίση πιστωτών και των υπεύθυνων οφειλετών».

Ερωτηθείσα για τις κατηγορίες που απηύθυνε εναντίον του ΚΚΕ ο κ. Πεταλωτής, με αφορμή τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει πριν να εξηγήσει πως η Ελλάδα που διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εφοπλιστικούς στόλους παγκοσμίως, πώς γίνεται να έχει και δεκάδες χιλιάδες άνεργους ναυτικούς». Και συνέχισε: «Το ΚΚΕ δεν θα συμφωνήσει ποτέ να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας με μισθούς πείνας, με μισθούς Ινδίας ή Αφρικής. Το ΚΚΕ παλεύει 92 χρόνια για τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα. Και ποτέ δεν έβαλε σημάδι την κάλπη. Ας μη λέει λοιπόν, ότι οργανώνουμε τους αγώνες για εκλογικά οφέλη. Πάντοτε λειτουργούμε ανεξαρτήτως κόστους, αυτό που τ’ άλλα κόμματα ονομάζουν πολιτικό κόστος. Και δεν υποκύπτουμε στον πειρασμό της ψηφοθηρίας».

Πριν την ανοιχτή ομιλία της, η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε με απολυμένους του κλάδου ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας.

ZENITH