Skip to main content

Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τα έσοδα

Η κυβέρνηση του μνημονίου συνεχίζει την τακτική της επικοινωνιακής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και το οικονομικό επιτελείο της συνεχώς αυτοδιαψεύδεται, υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Η κυβέρνηση του μνημονίου συνεχίζει την τακτική της επικοινωνιακής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και το οικονομικό επιτελείο της συνεχώς αυτοδιαψεύδεται, υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η πραγματικότητα της οικονομίας διαψεύδει συνεχώς τις επιθυμίες της κυβέρνησης, ενώ παραθέτει σειρά δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών, οι οποίες «έχουν αυτοδιαψευστεί» και έχουν να κάνουν με την πορεία των εσόδων.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου για αύξηση των εσόδων το 2010 κατά 13,7% η υστέρηση ήδη για τους πρώτους 7 μήνες αγγίζει τα 2,6 δισ. ευρώ. «Δηλαδή, εκτός όλων των άλλων αρνητικών εξελίξεων, κατά το 1ο επτάμηνο του 2010, η υστέρηση των εσόδων του Δημοσίου έναντι των στόχων είναι σημαντική και διευρυνόμενη», διευκρινίζει.

Καταλήγοντας ο βουλευτής τονίζει ότι απαιτείται αλλαγή πορείας και προσθέτει ότι «λύση στο πρόβλημα δεν δίνει ούτε ο παλαιός "τρίτος δρόμος προς το σοσιαλισμό" που μας οδήγησε στα αδιέξοδα ούτε φυσικά και ο νέος "τέταρτος δρόμος προς το σοσιαλισμό του μνημονίου" του κ. Παπανδρέου, αλλά η στρατηγική και το μίγμα των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας».

ZENITH