Skip to main content

Επίθεση του υπουργείου Οικονομικών στη γερμανική εφημερίδα FAZ

Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο στο EuroWorking Group η Ελλάδα δεν παρουσίασε προτάσεις και ο εκπρόσωπός της φέρθηκε σαν «ταξιτζής»

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS - κυριακάτικη έκδοση της FAZ) σύμφωνα με το οποίο προκάλεσε σοκ στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας (αναλυτικά για το επίμαχο δημοσίευμα διαβάστε εδώ).

Το ίδιο δημοσίευμα, επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο, υποστηρίζει ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος απλώς ζήτησε χρήματα «σαν ταξιτζής», επιμένοντας ότι η Ελλάδα σύντομα θα χρεοκοπήσει εάν αυτά δεν εκταμιευθούν.

«Εάν και όταν οι αναγνώστες της FAZ διαβάσουν τα πρακτικά του τελευταίου Euroworking Group, η εφημερίδα θα δυσκολευτεί να δικαιολογήσει τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου της», τονίζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, υπογραμμίζοντας πως τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση και την Ευρώπη.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ακόμη, ότι η γερμανική εφημερίδα θα πρέπει να απολογηθεί για τον τίτλο και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

ZENITH