Skip to main content

Επιχείρηση κατά παράνομων ραδιοσταθμών στην Καβάλα

Πέντε ραδιοσταθμούς, που εξέπεμπαν παράνομα, έκλεισαν χθες οι Αρχές στην Καβάλα, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκπομπής τους.
Πολύωρη επιχείρηση εξαπολύθηκε χθες στην Καβάλα κατά ραδιοσταθμών που δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας με συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομίας, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και της ΔΕΗ, παρουσία εκπροσώπου της Εισαγγελίας Καβάλας.

Το αποτέλεσμα της επιχείρησης στο Ύψωμα Βασιλάκη (χώρος όπου είναι εγκατεστημένοι οι πομποί όλων των ραδιοσταθμών της περιοχής, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Καβάλας), ήταν το κλείσιμο πέντε σταθμών, η κατάσχεση πομπών και μηχανημάτων, καθώς και η σύλληψη δύο υπευθύνων των παράνομων σταθμών με την κατηγορία της παρακώλυσης του έργου της Αστυνομίας. 

Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Η παρέμβαση των Αρχών έγινε ύστερα από καταγγελία για την παράνομη εκπομπή των ραδιοσταθμών –που, πάντως, δεν είναι οι μοναδικοί στην περιοχή χωρίς άδεια λειτουργίας.

ZENITH