Skip to main content

Ερευνάται η συμμετοχή της Αλ Κάιντα στην απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους

Ερευνάται η ανάμειξη της Αλ Κάιντα στο προχθεσινό επεισόδιο με το νεαρό Νιγηριανό, ο οποίος αποπειράθηκε να ανατινάξει αμερικανικό επιβατικό αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ με προορισ
«Αντικείμενο έρευνας» αποτελεί η ανάμειξη της Αλ Κάιντα στο προχθεσινό επεισόδιο με το νεαρό Νιγηριανό, ο οποίος αποπειράθηκε να ανατινάξει αμερικανικό επιβατικό αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ με προορισμό το Ντιτρόιτ, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο.

Ωστόσο, όπως τόνισε η υπουργός στο CNN, δεν υπάρχει «καμία ένδειξη» ότι η απόπειρα ανατίναξης από ένα Νιγηριανό της πτήσης Ντιτρόιτ-Αμστερνταμ αποτελεί μέρος μιας «ευρύτερης» συνωμοσίας,

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό αποτελεί μέρος κάποιου ευρύτερου σχεδίου. Ομως, βεβαίως, η έρευνα συνεχίζεται. Εχουμε λάβει αυστηρότερα μέτρα ελέγχου στα αεροδρόμια», τόνισε η Ναπολιτάνο στο CNN.

Η υπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αρχές του Αμστερνταμ δεν έκαναν επαρκή έλεγχο στο Νιγηριανό Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ και πρόσθεσε ότι δεν υπηρχαν «συγκεκριμένες ή αξιόπιστες» πληροφορίες ότι έπρεπει να γίνει ένας πιο αυστηρός έλεγχος στον άνδρα αυτόν.

ZENITH