Skip to main content

Έργα ύδρευσης προϋπολογισμού 2,464 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ

Τρία έργα ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού 2.464.247 ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ ύστερα από απόφαση της γγ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή.
Τρία έργα ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού 2,464 εκατ.ευρώ, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), ύστερα από απόφαση της γγ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή.

Όπως τόνισε η κ. Λιονή, «τα τρία έργα συμπληρώνουν την ένταξη μιας ομάδας συνολικά οχτώ έργων διαχείρισης και διανομής πόσιμου ύδατος στην Κεντρική Μακεδονία. Τα έργα εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 και είχαν προκριθεί ως πρώτης προτεραιότητας, προκειμένου να διασφαλίσουμε για τους κατοίκους των περιοχών όπου θα κατασκευαστούν, πόσιμο νερό ποιότητας, περιορίζοντας τις σπατάλες και τις διαρροές και προστατεύοντας το περιβάλλον και βέβαια τους φυσικούς πόρους».

Σημειώνεται ότι τις αρχές του προηγούμενου Ιανουαρίου είχαν ενταχθεί ακόμη τρία ανάλογα έργα ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, στο Δήμο Γιαννιτσών, στο Δήμο Σερρών και στο Δήμο Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα τρία έργα που εντάχθηκαν είναι:
 
-H Προμήθεια και η εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού, τηλελέγχου και παρακολούθησης διαρροών του πόσιμου νερού της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας, προϋπολογισμός 943.551 ευρώ. Σύμφωνα με τα σχέδια της ΠΚΜ, το σύστημα θα ελέγχει τη λειτουργία του εκτεταμένου δικτύου της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας, με στόχο να περιοριστούν στο ελάχιστο οι σημαντικές σήμερα διαρροές που οδηγούν στην κατασπατάληση υδάτινων πόρων.

-Η Αποκατάσταση πηγών Μπατανίων, Μοραμόρ στο τοπικό διαμέρισμα Λευκώνα και η  αντικατάσταση του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης (μεταφοράς) από τις πηγές ως το βόρειο τμήμα του Λευκώνα Σερρών, ύψους 894.546 ευρώ. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν νέα αντλιοστάσια στις πηγές Μπατανίων και Μοραμόρ, την κατασκευή νέας δεξαμενής αποθήκευσης πόσιμου νερού, έργα μεταφοράς από τις πηγές προς τη δεξαμενή και την κατασκευή δικτύου για τη μεταφορά του νερού σε κεντρικό φρεάτιο.

-Η Ανόρυξη νέων υδρευτικών γεωτρήσεων στο Δήμο Γιαννιτσών νομού Πέλλας, συνολικού προϋπολογισμού 626.150 ευρώ. Το έργο, όπως αναφέρει η ΠΚΜ, αφορά στην ανόρυξη έξι υδρευτικών γεωτρήσεων στις θέσεις «ΚΕΤΕ 4» (Γιαννιτσά), «Οικισμός Νέας Τραπεζούντας» (Γιαννιτσά), «Πάρκο» (Μελίσσι), «Δεξαμενή» (Αρχοντικό), «Δεξαμενή» (Μεσιανό) και «Δεξαμενή» (Λεπτοκαρυά).

ZENITH