Skip to main content

Εργα ύψους 68,90 εκατ. ευρώ έχει σε εξέλιξη η Δομοτεχνική

Projects συνολικού προυπολογισμού 68,90 εκατ. ευρώ στον τομέα των βιομηχανικών ενεργειακών έργων και real estate έχει σε εξέλιξη η κατασκευαστική εταιρία Δομοτεχνική.
Έργα  συνολικού προυπολογισμού 68,90 εκατ. ευρώ στον τομέα των βιομηχανικών ενεργειακών έργων  και real estate έχει σε εξέλιξη η κατασκευαστική εταιρία Δομοτεχνική, ενώ projects συνολικού ύψους 49,96 εκατ. ευρώ έχει ολοκληρώσει φέτος και συμμετέχει σε κοινοπρακτικό σχήμα που διεκδικεί έργα ΣΔΙΤ.

 Η Δομοτεχνική εξελίσσεται σε μια δυναμική κατασκευαστική εταιρία με ισχυρή παρουσία στον κατασκευαστικό κλάδο της εγχώριας αγοράς, με δράση και στα Bαλκάνια. Παρά τη συνεχή ανάληψη έργων , το α΄εξάμηνο του 2009 ο κύκλος εργασιών της Δομοτεχνικής διαμορφώθηκε στα 20,95 εκατ. ευρώ, έναντι 22,12 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2008. Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση, καθώς για το σύνολο του έτους εκτιμά ότι τα μεγέθη της θα είναι ανάλογα με το 2008.

Εργα σε εξέλιξη

Αναλυτικά τα έργα που έχει σε εξέλιξη  στο  βιομηχανικό και ενεργειακό τομέα είναι για λογαριασμό της ΔΕΗ τέσσερα, όσον αφορά την ανάπτυξη των δικτύων της, σε ισάριθμες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας  και ειδικά σε Ανατολική Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ξάνθη και Κομοτηνή, συνολικού προϋπολογισμού 23,12 εκατ. ευρώ.

Τον Ιούνιο ξεκίνησε τις εργασίες πολιτικού μηχανικού στη νέα μονάδα CCR του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ, έργο προϋπολογισμού 3,53 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα ολοκλήρωσε δύο σημαντικά οικοδομικά έργα, του Κέντρου Επεξεργασίας και Διακίνησης Χρηματικού της Τράπεζας της Ελλάδος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, συμβατικού προϋπολογισμού 15,34 εκατ. ευρώ, και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος δυναμικότητας 600 κλινών «Odysseus Iberostar» της Occidental A.E. στην Κω, συμβατικού προϋπολογισμού 34,62 εκατ. ευρώ.
Εντός του έτους προραμματίζει την έναρξη των εργασιών κατασκευής μεγάλης μονάδας Συσκευασίας και Ανασυσκευασίας με αποθήκες ξηρού και κατεψυγμένου προϊόντος στην Κομοτηνή, προϋπολογισμού 12,25 εκατ. ευρώ.

Real Estate σε Βόλο, Θεσσαλονίκη, Σεράγιεβο

Παράλληλα, στο χώρο του real estate, η Δομοτεχνική Α.Ε. ξεκίνησε την ανάπτυξη τριών ακινήτων της σε Βόλο, Θεσσαλονίκη και Σεράγεβο, συνολικού κόστους κατασκευής περίπου 30 εκατ. ευρώ, από τα οποία η εταιρία προσδοκά πολλαπλάσια έσοδα και σημαντικότατη κερδοφορία.
Hδη, το πρώτο project, αφορά την κατασκευή συγκροτήματος δύο υπερπολυτελών πολυώροφων κτιρίων διαμερισμάτων, σε περίοπτο σημείο επί της παραλίας του Βόλου, δίπλα στο ξενοδοχείο Χenia.

Το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους. Eχοντας αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια για την αρχιτεκτονική και την ποιότητα κατασκευής του, η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε τη διατήρηση των τιμών πώλησης, στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, παρά τη μοναδικότητα του σημείου και την αυξημένη, το τελευταίο διάστημα, ζήτηση.

Συμμετοχή σε έργα ΣΔΙΤ

Eνας ακόμη στρατηγικός τομέας για τη δραστηριότητα της «Δομοτεχνική Α.Ε.» είναι η συμμετοχή της σε σταθερό κοινοπρακτικό σχήμα για τη διεκδίκηση έργων ΣΔΙΤ, το οποίο πρόσφατα προεπελέγη για τη συμμετοχή του στη Β΄Α φάση του διαγωνισμού για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης σχετικά με  το έργο «Μελέτη - Χρηματοδότηση- Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση δεκαέξι (16) Σχολικών Μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 80,50 εκατ. ευρώ. Από το Νοέμβριο μέχρι και σήμερα η Δομοτεχνική Α.Ε., διά του κοινοπρακτικού σχήματος, συμμετέχει στο σύνολο των προκηρυχθέντων διαγωνισμών, δηλαδή σε πέντε διαγωνισμούς, συνολικού προϋπολογισμού 604,5 εκατ. ευρώ.

ZENITH