Skip to main content

Εργο 10 εκατ.ευρώ για την προσέλκυση επενδυτών στη Βουλγαρία

Ομάδες εργασίας από τη Βουλγαρία και την Ιταλία θα εκπονήσουν μελέτες και το προσχέδιο της στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων σε διάφορους τομείς της οικονομίας, που εκτιμάται ότι εξακολουθούν να παρο
Στην υλοποίηση έργου, ύψους 20 εκατ.λέβα (περίπου 10 εκατ.ευρώ) για την προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδυτών, προχωρά η αρμόδια υπηρεσία της Βουλγαρίας (Invest Bulgaria Agency), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας.

Όπως είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας, κ. Μπόρισλαβ Στεφάνοφ, στη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ, με θέμα «Βουλγαρία - Ιταλία: Ξεπερνώντας την κρίση μαζί», το έργο θα υλοποιηθεί σε διάρκεια τριών ετών.

Όπως προβλέπεται, ομάδες εργασίας από τη Βουλγαρία και την Ιταλία θα εκπονήσουν μελέτες και το προσχέδιο της στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων σε διάφορους τομείς της οικονομίας, που εκτιμάται ότι εξακολουθούν να παρουσιάζουν επενδυτικές ευκαιρίες.

 Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, κ. Ιβο Μαρίνοφ, δήλωσε πως η βουλγαρική κυβέρνηση προετοιμάζει τις απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές, με στόχο την εκδήλωση ξένου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σ΄ αυτές τις αλλαγές, πρόσθεσε ο κ. Μαρίνοφ, προβλέπεται- μεταξύ άλλων- η διεύρυνση της κατηγορίας των βιομηχανιών, που λαμβάνουν επιχορηγήσεις από το βουλγαρικό Δημόσιο.

Στη διάρκεια του φόρουμ, ο Ιταλός πρέσβης στη Σόφια, κ. Στέφανο Μπενάτσο, ανέφερε ότι οι ιταλικές επιχειρήσεις επένδυσαν κεφάλαιο άνω του 1 δισ. ευρώ στη Βουλγαρία από το 1996 και έπειτα. Οι ιταλικές επενδύσεις αντιστοιχούν στο 3% του συνολικού, ξένου, επενδεδυμένου κεφαλαίου στη Βουλγαρία, πρόσθεσε.

ZENITH