Skip to main content

Ερντογάν: «Δεν κηρύσσουμε πόλεμο»

«Δεν κηρύσσουμε πόλεμο για να συνοδεύουμε την ανθρωπιστική βοήθεια με το στόλο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα», είπε χτες ο Τούρκος πρωθυπουργός.
«Δεν κηρύσσουμε πόλεμο για να συνοδεύουμε την ανθρωπιστική βοήθεια με το στόλο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα», είπε χτες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ερωτηθείς αν τίθεται θέμα, σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, αυτές να συνοδεύονται από τον τουρκικό στόλο.

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε χτες στο νοσοκομείο στην Άγκυρα τους τραυματίες που επέστρεψαν από το Ισραήλ. Ερωτηθείς αν υπάρχουν αγνοούμενοι μετά την ισραηλινή επίθεση, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε «δεν τίθεται θέμα αγνοουμένων. Με βάση τον κατάλογο που έχουμε, δεν υπάρχει άλλο όνομα».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της τουρκικής οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ελευθερίες - Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας», Μπουλέντ Γιλντιρίμ, επιστρέφοντας προχτές από το Ισραήλ, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν αγνοούμενοι και ότι οι νεκροί δεν είναι εννέα όπως ανέφεραν οι ισραηλινές αρχές, αλλά περισσότεροι.

Ο Ερντογάν στις χτεσινές δηλώσεις του είπε επίσης ότι ο εισαγγελέας στην Άγκυρα ζητά ήδη τις καταθέσεις των τραυματιών σημειώνοντας το εξής: «Θα χρησιμοποιήσουμε τα δικαιώματά μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Τέλος, σύμφωνα με τον σημερινό τουρκικό Τύπο, ο τούρκος πρωθυπουργός «απευθυνόμενος στους τραυματίες είπε από εδώ και πέρα, για ένα διάστημα δεν θα πάμε στο Ισραήλ».

ZENITH