Skip to main content

Ερωτηματικά Αναστασιάδη για τη δέσμευση των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ

H απόφαση της κυβέρνησης για τη δέσμευση των αποθεματικών ΟΠΕΚΕΠΕ δημιουργεί αγωνία στους αγρότες για τη μετάθεση των πληρωμών τους, τονίζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας

H απόφαση της κυβέρνησης για τη δέσμευση των αποθεματικών ΟΠΕΚΕΠΕ δημιουργεί αγωνία στους αγρότες για τη μετάθεση των πληρωμών τους, τονίζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

«Καταθέσαμε 16  Βουλευτές της Ν.Δ. ερώτηση  προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και τον Αν. Υπουργό Οικονομικών. Τους μεταφέρουμε  την αγωνία των αγροτών για την μετάθεση των πληρωμών που δικαιούνται και βρίσκονται σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στους αγρότες,  έχουν υποχρέωση  να μας απαντήσουν πότε θα πληρωθούν: Η συνδεδεμένη ενίσχυση βαμβακιού, η εξισωτική 2014, η ενιαία ενίσχυση 2013,2014, η επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον γεωργικό τομέα, η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου καθώς και  όσα οφείλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τα προγράμματα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής"», τονίζει ο κ. Αναστασιάδης και προσθέτει:

«Επίσης προβληματιζόμαστε  με την απόφαση της μεταφοράς των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς  δημιουργείται  το θέμα της ενδεχόμενης επιβολής προστίμων από την ΕΕ. Αν χρησιμοποιηθούν για την αγορά repos, είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η χρήση κοινοτικών κονδυλίων;»

ZENITH