Skip to main content

Ερωτηματικά για την απάντηση Καμμένου περί «περσινών συνθημάτων των ΟΥΚ»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει πως το επίμαχο βίντεο προέρχεται από την παρέλαση του 2014, ωστόσο διαψεύδεται από τους υπεύθυνους του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου.

Ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι τα τα εθνικιστικά συνθήματα που φώναζαν άνδρες των ΟΥΚ κατά την χθεσινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ήταν στην πραγματικότητα περσινά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου, ο υπουργός τον ενημέρωσε πως τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε περσινά συνθήματα. «Ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι διέταξε έρευνα για το γεγονός, υποστήριξε ωστόσο ότι οι άνδρες της ΟΥΚ τραγουδούσαν απλώς το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που εκείνη την ώρα παιάνιζε η μπάντα, ενώ τα άλλα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν την περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρεμένος.

Την ίδια απάντηση έδωσε και η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ.

«Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είδαν το βίντεο της παρέλασης με τα συνθήματα των ΟΥΚ όταν υπουργός Aμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Και παρασύρθηκαν βλέποντας το παλιό βίντεο», τόνισε.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου Eurokinissi, που μίλησαν στο iefimerida.gr, είπαν πως «εμείς ανεβάσαμε το βίντεο ανήμερα της φετινής παρέλασης. Και το ανεβάσαμε αυτούσιο. Ούτε αλλοιώσαμε, ούτε κάναμε κάποια παρέμβαση. Το τι ισχυρίζεται ο καθένας δεν μας αφορά. Εξάλλου, πέρσι δεν είχαμε υπηρεσία βίντεο στο πρακτορείο μας».

ZENITH