Skip to main content

Ερώτηση Αναστασιάδη για την ενίσχυση στους βαμβακοκαλλιεργητές

Ερώτηση προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοκαλλιεργητές κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

Ερώτηση προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοκαλλιεργητές στις 20  Μαρτίου κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την καλλιέργεια του Βαμβακιού του έτους 2014 θα γινόταν γύρω στις 20 Μαρτίου 2015. Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται περίπου στα διακόσια εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι ανέρχονται σε εβδομήντα περίπου χιλιάδες βαμβακοκαλλιεργητές σε όλη τη χώρα. Η πρόσφατη όμως μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους καλλιεργητές της χώρας» σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Αναστασιάδης.

«Μετά την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος θα πληρωθεί κανονικά και στην προκαθορισμένη ημερομηνία, 20  Μαρτίου 2015 , η συνδεδεμένη  ενίσχυση στους βαμβακοκαλλιεργητές της χώρας; Αν όχι πότε προβλέπεται να γίνει η συγκεκριμένη πληρωμή;» ρωτά τον αρμόδιο υπουργό ο κ. Αναστασιάδης.

                                            

ZENITH