Skip to main content

Ερώτηση ΚΚΕ για τη μεταφορά των μαθητών στον Λαγκαδά

Ερώτηση στη Βουλή για τη μεταφορά των μαθητών των Λαγκαδικίων του Δήμου Λαγκαδά στην ΠΕ Θεσσαλονίκης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου.

Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα: "Πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών των Λαγκαδικίων του Δήμου Λαγκαδά στην ΠΕ Θεσσαλονίκης" κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι πέρα από την ταλαιπωρία των μαθητών, επιβαρύνεται παραπέρα “το ήδη λεηλατημένο εισόδημά των οικογενειών τους, από τις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, αφού είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και εισιτήριο μετακίνησης”

Αναλυτικά η ερώτηση:   

Επανέρχεται το σοβαρότατο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο τους, αφού ακόμη και σήμερα δεν έχει επιλυθεί οριστικά η εξασφάλιση της δωρεάν, ασφαλούς μετακίνησης τους με ευθύνη του κράτους.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Λαγκαδικίων, του Δήμου Λαγκαδά, πηγαίνουν στο σχολείο τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Το πρόβλημα έχει προκύψει, εδώ και μια εβδομάδα, οπότε και διακόπηκε η μεταφορά των μαθητών των χωριών, Άγιος Βασίλειος, Βασιλούδι, Γερακαρού, από μισθωμένα ΚΤΕΛ.
Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές και το επιβατικό κοινό που εξυπηρετείται από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, να στοιβάζονται, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή μεταφορά τους. Πέρα όμως από την ταλαιπωρία των μαθητών, επιβαρύνεται παραπέρα το ήδη λεηλατημένο εισόδημά των οικογενειών τους, από τις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, αφού είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και εισιτήριο μετακίνησης.   

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, από και προς το σχολείο τους, με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.
Να μην καταγράφονται οι απουσίες των μαθητών μέχρι να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους από και προς το σχολείο.

ZENITH