Skip to main content

Ερώτηση Ταχιάου για την απένταξη του Παιδικού Σταθμού Πεύκων από το ΕΣΠΑ

Η βουλευτής του Ποταμιού χαρακτηρίζει ατεκμηρίωτη και χωρίς νομική βάση την απόφαση με την οποία απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ, το ολοκληρωμένο και σε πλήρη λειτουργία έργο του Παιδικού Σταθμού Πεύκων.

Ατεκμηρίωτη και χωρίς νομική βάση,  χαρακτήρισε η Χριστίνα Ταχιάου, την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ, το ολοκληρωμένο και σε πλήρη λειτουργία έργο του Παιδικού Σταθμού Πεύκων, σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στην Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης .

Η βουλευτής του Ποταμιού, κάνει λόγο για απόφαση που προκάλεσε  αναταραχή και προβληματισμό στους δικαιούχους , ιδιώτες και ΟΤΑ, καθώς δεν διαφαίνεται η νομική της βάση και ερωτά τον Υπουργό για τα κριτήρια της ανάκλησης των αποφάσεων που είχαν εγκρίνει τις σχετικές επιδοτήσεις.

Ο Παιδικός  Σταθμός Πεύκων, ήταν ενταγμένος στο Πρόγραμμα «Θησέας». Κατασκευάστηκε και λειτουργεί από το 2011 με τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές  και καλύπτει ένα τεράστιο κενό στην περιοχή, με τη φιλοξενία συνολικά 63 παιδιών (βρεφών και  νηπίων). Η  απόφαση  του υπουργείου, ήρθε όταν ο δήμος βρισκόταν σε αναμονή της είσπραξης  χρηματοδότησης για το ποσό που ο ίδιος κατέβαλε από το Δημοτικό ταμείο για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου.

Η  Χριστίνα Ταχιάου, τονίζει πως δεν είναι δυνατόν  να απεντάσσεται  από χρηματοδότηση ΕΣΠΑ ένα ώριμο έργο που έγινε με απόλυτη νομιμότητα και με εξαιρετική χρησιμότητα για την κοινωνία, ενώ ερωτά τον Υπουργό εάν δρομολογούνται ανακλήσεις σε αντίστοιχα έργα και στον τομέα του Τουρισμού.

ZENITH