Skip to main content

Έρχεται δέσμη μέτρων για ΔΕΘ, ΟΛΘ και Ζώνη Καινοτομίας

Αναπτυξιακές παρεμβάσεις για ΔΕΘ, λιμάνι και Ζώνη Καινοτομίας πρόκειται να ανακοινώσει πριν το τέλος Ιουνίου το ΥΠΟΙΑΝ, όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη η Λ.Κατσέλη.
Αναπτυξιακές παρεμβάσεις για τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, το λιμάνι της πόλης και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας πρόκειται να ανακοινώσει πριν το τέλος Ιουνίου το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Τη σχετική αναφορά έκανε η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη, μιλώντας λίγο νωρίτερα στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

 Η κ. Κατσέλη, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξαναέρθει στην πόλη, προκειμένου να παρουσιάσει τις κυβερνητικές προθέσεις για τους συγκεκριμένους αναπτυξιακούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας, αλλά και για τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, η οποία «έχει τεράστια πλεονεκτήματα αλλά δεν τα έχουμε αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε».

Περαιτέρω η κ. Κατσέλη γνωστοποίησε ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα ανακοινωθούν και οι υπαγωγές τόσο στο πρόγραμμα στήριξης της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, ύψους 120 εκ. ευρώ, όσο και εκείνου για τους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου, του τουρισμού και των υπηρεσιών, προϋπολογισμού δαπάνης 650 εκ. ευρώ, τα οποία είχαν προκηρυχθεί στο τέλος του 2009.

Όσον αφορά στην πορεία της οικονομίας, η υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι από το 2011 θα ξεκινήσει η αντιστροφή της πτωτικής της πορείας, με την προϋπόθεση ότι θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του προγράμματος που έχουμε συμφωνήσει με την Τρόικα. Μάλιστα στο σημείο αυτό η κ. Κατσέλη υποστήριξε πως το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση «δεν το διαλέξαμε, αλλά ήταν αναγκαίο για να εξασφαλίσουμε τη δανειοδότηση των 110 δισ. ευρώ» και πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις τόσο της ύφεσης όσο και του πληθωρισμού».

ZENITH