Skip to main content

Έρχεται η τρόικα των ελεγκτών για τον κρίσιμο έλεγχο

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα αναμένονται στη χώρα μας οι ελεγκτές της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, ενόψει της χορήγησης της δεύτερης δόσης βοηθε
Σε λιγότερο από μια εβδομάδα αναμένονται στη χώρα μας οι ελεγκτές της τρόικας προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, ενόψει της χορήγησης της δεύτερης δόσης βοηθείας από το πακέτο των 110 δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες, αλλά και οι πρώτες εκτιμήσεις, με βάση και την ενδιάμεση έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα. Κοινή είναι η εκτίμηση σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον ότι η ελληνική οικονομία προχωρά με πολύ καλύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι αρχικά αναμένονταν, ειδικά στο κομμάτι του ελλείμματος, ενώ προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στο μέτωπο των εσόδων και εισφοροδιαφυγής.

Η υπενθύμιση των τριών πληγών που δεν είναι άλλες από τα νοσοκομεία, τους ΟΤΑ και τη φοροδιαφυγή, στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, μόνο τυχαία δεν μπορεί να λογιστεί. Ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα και να ελπίζουν ότι θα εκταμιεύσουν το ίδιο άνετα και την τρίτη δόση της βοήθειας, εκεί προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Μένει να αποδειχθεί ότι και αυτή η προσδοκία θα επαληθευτεί στην πράξη.

ZENITH