Skip to main content

Έρχεται ηχηρό λουκέτο στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για μια από τις γνωστές εταιρίες τροφίμων, με παρουσία σε όλη την Ελλάδα και παραγωγική δραστηριότητα, μεταξύ άλλων και στην Κεντρική Μακεδονία
Πρόκειται για μια από τις γνωστές εταιρίες τροφίμων, με παρουσία σε όλη την Ελλάδα και παραγωγική δραστηριότητα, μεταξύ άλλων και στη Θεσσαλονίκη. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκησή της προτίθεται να διακόψει τη λειτουργία της τελευταίας, για λόγους που άπτονται της οικονομικής κρίσης και της μείωσης της κατανάλωσης.

Η εταιρία, ωστόσο, δεν θέλει σε αυτή τη δύσκολη φάση να απολύσει προσωπικό. Και μελετά τρόπους για να τους απορροφήσει σε άλλες δραστηριότητές της στην περιοχή της Μακεδονίας ή για όσους το επιθυμούν σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας. Σχετικά έχει ενημερωθεί η διοίκηση του σωματείου, η οποία, όπως είναι φυσικό, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Η απόφαση για τη διακοπή των εργασιών, όμως, είναι ειλημμένη κι ενδεχόμενο υπαναχώρησης δεν υπάρχει. Γι΄ αυτό και στη λογική που υποστηρίζει ότι το μη χείρον βέλτιστον, «βλέπουν» τώρα τι μπορούν να κάνουν για να διασώσουν ό,τι μπορούν από το ναυάγιο.

Το θέμα, όμως, είναι πώς θα αντιδράσουν και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ουσιαστικά καλούνται να αλλάξουν άρδην την ζωή τους. Αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Πρόκειται για ένα δίλημμα, που δυστυχώς, όσο θα περνάει ο καιρός θα αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ZENITH