Skip to main content

Έρχεται και τρίτο πακέτο μέτρων!

Το φέρνει ο κοινοτικός επίτροπος κ. Όλι Ρεν, ο οποίος έρχεται στη χώρα μας στο τέλος του τρέχοντος μηνός με άγριες διαθέσεις.
Όχι μία αλλά δύο αντιπροσωπείες της τρόικας αναμένεται ότι θα επισκεφθούν τη χώρα μας στο τέλος του Ιουλίου. Καλά ενημερωμένες πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μιλώντας στη Voria.gr, έκαναν γνωστό ότι εκτός από τη συνήθη αντιπροσωπεία της τρόικας, η οποία ήταν προγραμματισμένο να έλθει στη χώρα μας σε περίπου 10 μέρες από σήμερα, προς το τέλος του μήνα στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος αναμένεται να προσγειωθεί και ο αρμόδιος για την οικονομία κοινοτικός επίτροπος κ. Όλι Ρεν, συνοδευόμενος από αρμόδια στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κ. Ρεν, δυστυχώς, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, έρχεται με άγριες διαθέσεις. Συγκεκριμένα, στις προθέσεις του είναι να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στη λήψη και νέων μέτρων. Έστω κι αν αυτά παίρνουν μέσα από τη γνωστή συνταγή. Τι προβλέπει; Την αύξηση στους φόρους στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα (πέραν όλων των άλλων). Το γεγονός, ωστόσο, ότι όλες οι προηγούμενες αυξήσεις δεν απέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, δείχνει να προβληματίζει την Αθήνα, η οποία, όμως, δεν έχει και πολλά περιθώρια κινήσεων. 

ZENITH