Skip to main content

Έρχεται μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα;

Πού θα φτάσει το μηνιαίο κατώτατο εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μετά την προαναγγελία μείωσής του, που εμμέσως πλην σαφώς ανακοινώθηκε προχθές μέσω του σχεδίου σωτηρίας της ελληνικής ο
Πού θα φτάσει το μηνιαίο κατώτατο εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μετά την προαναγγελία μείωσης του, που εμμέσως πλην σαφώς ανακοινώθηκε προχθές μέσω του σχεδίου σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας; Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται να πέσει κάτω κι από τα 600 ευρώ. Κι αν συνυπολογισθεί το γεγονός ότι οι αποδοχές αυτές είναι μεικτές, τότε, όπως προκύπτει, οι καθαρές αποδοχές μπορεί να διαμορφωθούν κοντά στα 500 ευρώ.

Η κίνηση αυτή, όπως είναι φυσικό, αν επαληθευτεί στην πράξη, δεν θα προκαλέσει ακριβώς κύματα ...ενθουσιασμού μεταξύ των εργαζομένων. Ο ιδιωτικός τομέας, που από πολλούς θεωρείτο ότι παρέμενε στο απυρόβλητο, τελικώς, ενδεχομένως να πληγεί περισσότερο από όλους, στο τέλος της ημέρας. Γιατί, όπως είναι γνωστό, υπάρχει πάντα στα υπόψη η ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μείωση των ποσού που δίνονται με τη μορφή των αποζημιώσεων, αλλά και την αύξηση του ορίου τους, που σήμερα βρίσκεται στο 2%. Οι εξελίξεις, εντός των επομένων ημερών, αναμένονται πολύ κρίσιμες και σε αυτό το μέτωπο, χωρίς να αποκλείονται κι ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες διευκρινήσεις.

ZENITH