Skip to main content

Έρχεται νέα «μπόρα» για τις τράπεζες τον Σεπτέμβριο

Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι ετοιμάζεται νέος σκληρότερος έλεγχος των οικονομικών τους, με ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδας.
Νέο στρες τεστ των ελληνικών τραπεζών ετοιμάζεται από τώρα για τον Σεπτέμβριο. Οι πληροφορίες της Voria.gr, μάλιστα, αναφέρουν ότι αυτή τη φορά θα είναι πολύ σκληρότερο και αυστηρότερο σε σχέση με αυτό που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και τα αποτελέσματα του θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα στις 7.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν αυτή τη φορά τη διοργάνωση του να αναλαμβάνει η Τράπεζα της Ελλάδας, σε συνεργασία πάντα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και να «βάζει χέρι» όχι μόνο στα ομόλογα, όπου το haircut του 23% ήταν όντως υψηλό κι αυτή τη φορά, αλλά και στους υπόλοιπους βασικούς πυλώνες αποτίμησης της πραγματικής κατάστασης των ομίλων στο εσωτερικό τους.

Ήδη, τα τραπεζικά επιτελεία έχουν ενημερωθεί σχετικά και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μελετούν το ενδεχόμενο να ακυρώσουν άδειες Αυγούστου, από εξειδικευμένα στελέχη τους, προκειμένου να προετοιμαστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενόψει της νέας δοκιμασίας των αρχών του Σεπτεμβρίου.

ZENITH