Skip to main content

Έρχεται νέο stress test των τραπεζών το Σεπτέμβριο

Θα συμμετέχουν όλα τα πιστωτικά ιδρύματα και θα διοργανωθεί αυτή τη φορά από την Τράπεζα της Ελλάδας με αυστηρότερα κριτήρια.
Νέο stress test περιμένει τις τράπεζες σε κάτι παραπάνω από έναν μήνα από σήμερα. Η Τράπεζα της Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά τα αποτελέσματα της Παρασκευής, όταν η Αγροτική «κόπηκε» και η Πειραιώς πέρασε στο όριο τον πήχη που είχε θέσει η αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή στο δικό της τεστ αντοχής, ετοιμάζεται να κάνει ακόμη αυστηρότερα τεστς, προκειμένου να διασφαλίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα από τυχόν επιπλοκές και εμπλοκές που θα μπορούσαν να του δημιουργήσουν περιπέτειες.

Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αυτό, τα κριτήρια που θα θεσπίσει θα είναι τόσο αυστηρά, ώστε να διασφαλιστεί ότι κάθε κίνδυνος έχει προβλεφθεί και θα αντιμετωπισθεί αν παραστεί ανάγκη. Στο νέο τεστ μάλιστα αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν όλες οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται εντός των ελληνικών ορίων, μικρές και μεγάλες.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό της Παρασκευής το παρόν έδωσαν μόνο οι έξι μεγάλες καθώς και οι δύο μεγαλύτερες κυπριακές. Στην Τράπεζα της Ελλάδας, όμως, θα επιθυμούσαν να έχουν μια πλήρη γνώση της κατάστασης και γι αυτό ενημέρωσαν ήδη τις αρμόδιες διοικήσεις να είναι έτοιμες «για αυτό που έρχεται».

ZENITH